Kalocsai Iskolanővérek

"Mindenkinek használni, senkinek sem ártani"

Kalocsai Iskolanővérek - "Mindenkinek használni, senkinek sem ártani"

65 és 75 éves fogadalmi jubileumok

Rendi központunkban ma különleges hálaadó ünnepség zajlott. István Katalin M. Veronika nővér 75, Kirchhofer Erzsébet M. Eleonóra nővér 65 éve tett először szerzetesi fogadalmat. Rendtársaik és a meghívott vendégek jelenlétében szentmise keretében ünnepélyesen megújították fogadalmaikat, hálát adtak eddigi életükért és a kapott kegyelmekért. A főcelebráns Rónaszéki Gábor atya volt.
A szentmise után az ünnepelteket meglepetés műsor fogadta.

A Kollégium Tereziánum diákjai hangszeres zenével, énekkel, és irodalmi alkotással is kedveskedtek a megjelenteknek.

Részlet Dávid M. Bernadette nővérnek, Társulatunk általános főnöknőjének beszédéből: 
"Veronika nővér már nagyon korán felismerte hivatását, meghívását, akárcsak Kis Szent Teréz. A Szentlélek mindig vele volt, segítette a legnehezebb időkben is. Felismerte a sok-sok apostolkodási lehetőséget az egyházközségekben. Élete, mentalitása, határozottsága, példaértékű volt és marad.
Eleonóra nővér tanítása, ami nemcsak a német nyelv tudásának az átadását jelenti, hanem a diákok nevelésével is párosult, amit pontossággal és mindig gondos előkészülettel végzett. Megszívlelte, magáévá tette, és egész életében követte az alapítóink által kijelölt karizmát: a nevelést! Precíz, alapos munkájának, idegen nyelvből való fordításainak nagyon sokat köszönhet Társulatunk is."

Az ünneplés közös ebéddel ért véget.

 

 

 

Category: Egyéb