Kalocsai Iskolanővérek

"Mindenkinek használni, senkinek sem ártani"

Nápolyba zarándokoltunk (2020. febr. 6-8.)

Négy nővér és a kiskunfélegyházi Constantinum dolgozóinak egy kis csapata Nápolyba zarándokolt Klára nővér szervezésében. A programokat mindenki igényeinek megfelelően alakíthatta, így elég színesre sikeredett az út. Rövid, képes beszámolónk:

Kiállításon voltunk (2020. jan. 2.)

2019. január 2-án megnéztük a XXVI. Országos Betlehemi Jászol kiállítást a Duna Palotában, valamint az Agnus Dei kiállítást a Vigadóban. Mindkettőn jól éreztük magunkat, sok csodát láttunk, és még játszottunk is 🙂

Új iskolaépületünk szentelése Kiskunfélegyházán (2019. szept. 2.)

2019. szeptember 2-ára imáink és a kivitelezők megfeszített munkájának eredményeképpen elkészült a Constantinum alsó tagozatának otthont adó 8 tantermes, melegítő konyhával, ebédlővel, tornateremmel, sportpályával és játszóudavrral is rendelkező új épülete Kiskunfélegyházán, a Jókai utcában, a Sportcentrumunkkal szemben. A Veni Sanctét követően Dr. Bábel Balázs érsek atya megáldotta az új épületet, Mindák József intézményvezető megnyitotta az új tanévet, a kicsik pedig tündéri műsorukkal kápráztatták el a közönséget. Ezen a napon mindenkinek lehetősége volt bejárni az épület minden zegét-zugát – épp ideje volt, mert a kívülről is gyönyörű ékszerdoboz Kiskunfélegyháza kíváncsi lakóit mágnesként vonzotta már jó ideje – nem csodálkozunk, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen szép lett!

Rendi lelkigyakorlat Galyatetőn 2019. jún. 27-30-ig

2019. június 27-30-ig Galyatetőn voltunk rendi lelkigyakorlaton Dr. Puskás Attila atya vezetésével.

 

2019. márc. 18. lelki nap Kalocsán

2019. március 18-án Kalocsán a fenntartásunkban működő oktatási intézmények dolgozóinak volt lelki napja Kalocsán Eszter nővér szervezésében. 10 órakor érseki szentmisével kezdtünk a székesegyházban, majd Tóth Roland atya előadását hallhattuk az iskola aulájában Eucharisztia témában. Bajai, kiskunfélegyházi és kalocsai oktatási intézményeink dolgozóinak és a jelenlévő nővéreknek a finom ebéd után Tóth Roland atya orgonakoncertje jelentett nagy élményt, majd szentségimádással zárult a program.

1 / 32 oldal

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén