2011. szeptember 23-án egyik intézményünk, a bajai Szt. László ÁMK óvodájának szentelésén jártunk. Képek az eseményről:

 

Az eseményről a médiában (http://www.bajaitelevizio.hu/?p=3038)

"Óvodaszentelést tartottak a Szent László Általános Művelődési Központ óvodájában. Az eseményen egy új épületszárnyat adtak át, amelyet Retkes Zsolt káplán szentelt fel. Az intézményben ez alkalommal ünnepi műsort tartottak a gyerekek és az óvoda kórusa.

Ünneplőbe öltöztek a kicsik és a Szent László Általános Művelődési Központ Óvodájának dolgozói. Mindez annak köszönhető, hogy átadták az intézmény új épületszárnyát. Már nagyobb aula, új ebédlő és melegítőkonyha, valamint egy jól felszerelt tornaszoba várja a gyerekeket. A tetőtérben irodákat alakítottak ki, így az itt dolgozók jobb körülmények között végezhetik el napi teendőiket.

Keresztes József igazgató, Szent László ÁMK:
Készítettünk 2 évvel ezelőtt egy középtávú fejlesztési koncepciót és ennek a fejlesztési tervnek a központi eleme volt az óvoda bővítése. Teljes egészében fenntartói támogatásból született meg az új építkezés.

A német nemzetiségi, katolikus óvodába sokan jelentkeznek, így teljes kihasználtsággal működik. Az alapító okirat és a működési engedély 120 kis óvodás befogadását teszi lehetővé, most  ugyanennyien járnak ide. A kicsik szűkösen fértek el a régi épületszárnyban, ezért vált szükségessé a bővítés. Júniusban kezdődtek a munkálatok, szeptember 1-jétől pedig birtokba vehették a gyerekek az új részleget.

Hornyák Ferencné óvoda vezető, Szent László ÁMK:
Nagyon-nagyon szép napra ébredtünk, nagyon-nagyon régóta álmodtunk már erről, hogy ilyen szép nagy óvodánk legyen és most itt látunk az óvodánk gyönyörű aulájában és sokkal többet kaptunk, mint amit valaha is gondoltunk. Mi nagyon szerettünk volna egy ebédlőt és egy tornaszobát és nem mertük álmodni se, amit kaptunk, az valami csoda , az valami csoda, amit most kaptunk, köszönöm szépen!

Az új épületrészt Retkes Zsolt káplán szentelte fel.

Retkes Zsolt káplán Belvárosi Szent Péter és Pál Plébánia:
A mindenható Isten bőséges áldása, a Fiú irántunk való végtelen irgalma s a Szentlélek vezetése kísérje az óvoda működését! Az örökké gondoskodó Istennek, az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek áldásával, ámen!

Az ünnepség végén Keresztes József igazgató hozzátette, a tervek szerint a jövőben újabb munkálatok várhatóak a Vöröskereszt téri intézményben."