"Mindenkinek használni, senkinek sem ártani"

A Constantinum tanévnyitó dolgozói programja 2021. aug.

Kiskunfélegyházi intézményünknek, a Constantinumnak az Egyházi közösségi célú programok támogatása nevű (EKCP-KP-1-2021) pályázaton nyert támogatásból megvalósult programja

Magyarország Kormánya nemzetünk szellemi és lelki megújulásában kiemelt partnerként tekint az egyházakra, melyek egyedülálló szolgálatukkal fontos szerepet töltenek be a társadalom életében. A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága tett közzé felhívást, hogy felmérje azon támogatási igényeket, amelyek a 2021. költségvetési év során az egyházi jogi személyek közösségi célú programjainak megvalósításához szükségesek. A támogatás célja a közösségépítést, közösségi nevelést szolgáló, valamint egyéb hitéleti programok támogatása volt. A Constantinum 400 ezer Ft-ot nyert, önerőként még további összeget is biztosított az alábbi program megvalósulásához. A támogatás nagy segítséget jelentett intézményünk közösségépítő tevékenységéhez.

A Constantinum dolgozói az épületek adottságai következtében ritkán találkoznak teljes létszámban egymással. Ezért fontosnak tartjuk, hogy időközönként legyen lehetőségük egymás jobb megismerésére. Ezen belül külön figyelmet fordítunk arra, hogy az általában a tanévek elején nagyobb számban megjelenő új dolgozók könnyen és hamar beilleszkedjenek a dolgozói közösségbe. A nagyrészt pályázati támogatásból megvalósított évindító dolgozói nap ezeknek a céloknak a megvalósítását szolgálta.

A 2020/21-es tanév nyitásaként 2021. augusztus 30-án az intézmény saját dolgozóinak közösségépítő programot tervezett Szarvasra. A lelki programon kívül a helyi arborétumban teremtésvédelmi szemléletüket erősítendő szabadtéri feladatokat teljesítettek, miközben botanikai ismereteiket is bővítették. A Mini Magyarország Makettpark segítségével meglátogatták hazánk sok nevezetességét. Alternatív program keretében sétahajózásra és kiszabadulós játékra is lehetőségük volt. A közös étkezés is erősítette bennük az összetartozás érzését.

Előző

Kiskunfélegyházi iskolánk érettségiző osztályai 2021-ben

Következő

Lengyelországi kirándulás 2021. ősz

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén